lördag 13 april 2013

Kesobrödet!

Igår testade jag att baka det nyttiga kesobrödet som blivit så poppis bland alla LCHF-ätare. Jag kör ju inte strikt på LCHF, men jag tror på att man mår bättre av att inte varje dag proppa i sig massa bröd, pasta, ris och andra "bukfyllor". Det jag inte håller med om i LCHF-kosten är att man inte ska äta frukt, vilket jag älskar och äter varje dag. Jag försöker bara äta nyttigt så jag gav kesobrödet en chans.
Jag ändrade pyttelite i receptet som kommer från http://56kilo.alltforforaldrar.se/.

För att baka Kesobrödet behöver du:
- Knappt 1 dl kokosmjöl
- 5 msk kruskakli
- 3 tsk bakpulver
- lite salt
- 3 ägg
- 1/2 liten burk keso (125 g)
- 2 msk smält kokosfett (som lika bra kan bytas ut mot smör)

Blanda alla torra ingridienser i en skål. Mixa ihop ägg och keso med en stavmixer och blanda sen i kokosfettet (eller smöret). Blanda sedan ihop allt. "Degen" blir ganska kladdig, inte som en vanlig bröddeg. Blöt ner händerna lite och rulla 6 bollar av degen och plasera ut på en smord ugnsplåt. Platta till bollarna lite (typ som en scones) och grädda dom på 200 grader i ca 10 minuter.

Brödet blev gott, och jag åt mitt delat på mitten, lätt rostat, med smör, ost och tomatskivor på.

 
Här är alla ingridienser du behöver!

 
Och såhär ser brödet ut!

2 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut. jag tror inte jag kan äta kruskakli, måste kolla det, skulle vilja testa ditt recept. Kramis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Meen man kanske kan byta ut det mot något annat :) Vi får kika på det! KRAM

      Radera