VARM GRÖNKÅLSALLAD
Jag fick upp ögonen för grönkål när min kusin Emma gjorde en grönkålsallad till vårt julbord för några år sedan . Jag tillaga fortfarande den grönkålssalladaden, inte bara till julbordet utan även till vardags.
Det enda du behöver är:
- Bacon
- Grönkål
- Matlagningsgrädde
- Eventuellt salt & peppar
Inga mått eller konstigheter, det är bara att höfta och göra som man vill! Börja med att steka baconen ganska knapriga. Lägg sedan i grönkål riven i bitar (riv med händerna= mindre disk) och stek tills kålen mjuknar lite. Häll på en skvätt grädde och ev. salt & peppar (ofta är salladen redan salt från baconet så smaka först). Låt allt puttra samman ett litet tag.
KALL GRÖNKÅLSALLAD
Denna sallad är mer som en vanlig grönsallad, bara att byta ut vanlig isbergsallad mot grönkål.
Man kan ha precis vad man vill i salladen.
Jag hade i min sallad:
- Grönkål
- Tomat
- Avokado
- Jordgubbar
- Fetaost
- Olivolja
- Vinäger
- Salt & peppar
Börja med att riva grönkålen i bitar och massera den med olivolja, salt och peppar. Blanda sedan samman resten av grönsakerna, frukten och osten. Häll på en skvätt vinäger!
GRÖNKÅLSCHIPS
Supergoda och nyttiga chips! Som man tillagar snabbt och enkelt som bara den.
Du behöver:
- Grönkål
- Olivolja
- Flingsalt
Smörj en plåt med olja. Riv grönkålen i bitar och massera in den med olja. Strö över flingsalt. Grädda i ungen på 175 grader tills de blivir lite bruna och krispiga. På bilden ovan äter jag dem tillsammans med tomatsoppa och kronärtskocksdipp.
Åh, vad gott allt ser ut😍 kom hem och bli min privata mattjej, färdig mat när jag kommer från jobbet, det skulle jag gilla💝 kram, kram, älskar dig❤❤
SvaraRaderaHaha det skulle du gilla va ;)
RaderaKRAMIS <3 Älskar dig!