fredag 15 februari 2013

I love Low Country Boil

Mmm, vi hade den mumsigaste alla-hjärtans-dagen någonsin! Min karl vet verkligen hur man lagar sydamerikansk mat! Soul food som dom kallar det i USA. Low country boil är en skaldjursgryta med allt möjligt gott som man låter koka ihop. Det är SÅ gott. Jag kan knappt beskriva, och det är så enkelt att göra.

Brandons Low Country Boil (antal av ingridienser spelar ingen roll -smaka dig fram):
-Stora räkor utan huvud
-Choritzokorv
-Hela potatisar
-Majskolvar delade
-Lök
-Citron
-Fiskkrydda (finns en krydda som heter så på Willys)
-Chiliflingor
-Salt

Börja med att koka potatisen i kryddat vatten ett tag, lägg sen i korv och lök och koka ytterligare en stund, lägg sedan i majs och sist räkorna. Lägg i räkorna när resten av godsakerna har ca 5 minuter kvar. Nyckeln här är att ha MYCKET kryddor. Då får allt supergod och stark smak.

I USA häller de sen ut allt (utom vatten såklart) på tidningspapper i mitten av bordet och alla äter med bara händerna! :)

 
Ser kanske inte mycket ut för världen, men det är det!

 
Till efterrätt blev det vaniljglasstrutar med hjärt-strössel.
Så gulligull ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar