onsdag 30 januari 2013

Kalas-onsdag med Pulled Pork

Idag passade jag på att testa ett recept från en av mina favvo bloggar, www.femme.se/matplatsen. Det var ett recept på Pulled Pork, ett långkok på fläskkotlett så det passade bra att jag inte hade skola idag. Och åååh vad gott det blev. Det är riktigt enkelt att göra, det tar lite tid men sköter det sig själv i ugnen. Här har ni det...

Du behöver:
Fläskkotlett i bit (vi hade en på 500 g)
1 Vitlök
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1,5 dl BBQsås
Salt & Peppar

Gnid in köket med salt & peppar och lägg det i en gryta. Skiva vitlök och lägg runt om kött. Blanda ihop vatten, kalvfond och BBQsås och häll runt köttet. Täck över grytan (vi hade inget lock på vår så vi slog in den i folie bara). Sen ska det stå i ugnen på 120 grader i måånga timmar, tills köttet lätt ramlar isär. Vi hade den inne i ca 5 timmar.

Oj så mummigt. Till det drack vi ett super vin som jag ofta köper, som faktiskt också är ett tips från Matplatsen. Det heter Selvarossa, rött vin. Riktig kalas-onsdag! :)

 
Efter 5 timmar bara ramlade fläskbiten isär, perfekt!

 
Vi åt köttet tillsammans med green beans, ris, majs och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar