Kladdkaka:
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
100 g smör
2 ägg
Chokladfudge:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Börja med kladdkakan. Blanda alla torra ingridienser, tillsätt sen smör och sist 2 ägg. Häll smeten i en smörad (och ströbröad om man vill) form med avtagbar kant. Grädda kakan mitt i ungen på 175 grader, i 15-30 minuter. När kakan är klar ställ in den i kylskåpet för att kylas ner medan du gör fudgen. Koka upp vispgrädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka tills det tjockar (15 minuter) och ta sen kastrullen av plattan. Tillsätt smöret och rör om tills det löst upp sig. Häll sedan fudgen över kladdkakan och låt hela kakan svalna ordentligt i kylskåpet. Den är supergod kall!
Vi åt den tillsammans med vispad grädde och banan!
Men hallo,fresta mamma sådär, vad god den ser ut. Moster går väl i taket:) Hoppas kjolen kommer att passa!!! Kramis
SvaraRaderaHaha, du får testa att göra den, med ditt mjöl! :) Det går lika bra!
SvaraRaderaJaaa, längtar tills den kommer så jag får se den! Kram