Ojoj, en ny fisk-favorit, precis min smak. Jag har fått dille på fisk nu. Tur att det är på fisk som är så nyttigt!
Laxgrytan:
800 g lax
5 morotar
5 potatisar
1/2 kålrot (om kålroten är som en knytnäve)
1 palsternacka
1 purjolök
1-2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 röd lök
800 g krossade tomater (2 burkar)
ca 2 dl grädde
Kryddor
Skär upp lax, morot, potatis, kålrot, palsternacka och lök i rätt stora bitar. Fräs all lök och lägg sedan i rotfrukterna. Täck med vatten och låt koka ihop med lite kryddor, vi hade salt och fiskkrydda (heter "Fiskkrydda" på Willys). Häll av mesta dels av vattnet när rotfrukterna nästan mjuknat. Ha i krossade tomater, grädden och kryddor. Vi hade i mer salt, lite buljong, vitpeppar, cayennepeppar och salladskrydda. Lägg i laxen när det är ca 5 minuter kvar. Jättegott att äta med russinlimpa :)
MUMS!
Ni får ursäkta den hemska bilden!
Glömde helt bort att ta en bild tills jag var halvvägs in i att göra matlådor.
Hatar själv att se recept utan bild så här har ni en bild, hur hemsk den än är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar