Men inte gav jag upp trots misslyckandet, aldrig! Jag gav mig på att baka en LCHF-köttfärspaj.
Men såklart hade jag inte alla ingredienser till pajdegen så jag slängde ihop lite av det jag hade; kokosmjöl, krukskali, smör, ett ägg och salt typ. Hade jag haft allt hemma hade jag dock gjort efter detta recept -http://56kilo.alltforforaldrar.se/pajdeg-lchf/ . Eller så kan man såklart kör på en vanlig pajdeg/fullkornspajdeg. När jag hade mitt pajskal fyllde jag det med en köttfärsröra och en oströra.
Köttfärsröra:
- 500 g köttfärs
- 1 gul lök
-1 vitlöksklyfta
- Några champinjoner
- 1,5 dl krossade tomater
- 1 buljongtärning
- salt, peppar och grillkrydda
Stek först löken mjuk, stek sedan på köttfärsen. I med champinjoner, krossade tomater, buljongtärning och kryddor. Lägg köttförsröran i pajskalet.
Oströra:
- 3 dl turkisk yoghurt
-150 g riven ost
- salt och peppar
Mixa ihop ingredienserna och sprid ut över köttfärsröran. Grädda sedan pajen i mitten av ugnen på 200 grader tills oströran börjat få färg.
Pajen blev jättegod (trots att jag bara höftade ihop pajdegen). Vi åt pajen tillsammans med en grönsallad med äppelbitar i. Älskar att ha frukt i mina sallader, det blir väldigt fräscht!
Min knäckebröds-müsli ;)
Köttfärspajen!
Det ser mumsigt ut, speciellt pajen!! Müslin är ju säkert nyttig iallafall;) Kramar från mamma
SvaraRaderaPajen var jättemumsig! Och müslin var okej... strör över lite på morgonyoghurten. Det blir bra det! Inget ska gå till spillo. Kram
Radera